oLiDAy wIf My pEmeLi..
Sunday, December 12, 2010 • 4:57 PM • 0 comments
slm alaik pembuka bicara..
okeyh, 1st skali sy nk habaq mai la kan npe la stelah skian lme sy xb'posting at blog niyh.. actly nrul izni ini btul2 la xde pe nk cte.. apetah laki klu sal dri sniri..
ni hnye ingin m'cube aje la.. klu de something nk share sy sdie la mnulis kt cni,, so,skang ni izni ade cte la nih..
n sbb tlis ni pn sal bowink bnget kt rmh ni..
ok, last week pd 6hb 12 bru2 ni aku n pemeli ksyagn kuh g b'cuti kt kL..
kami mmg ske ni b'oliday.. at least staun skali klu de ongkos (duit) and xde keje.
alkisah nye parenz aku mtk cuti la cz cuti dorg byk lg. n then b'tolak la kami ke kL. kLu kOme SmuA nK tau, hArI kAmi Nk b'TolAk 2,HaRi ape Eh.. aCe tEka.. ok la arI tuH Ari aKhIr TaUn dLm IsLam.so, aku N pEmeli Ku tdOK Le sMe SkALi lUpE tGGunGjWb KamI sbG hMba nYa, SO,alkisahnYe bgini.. dLm KEte aku bru tringat yg aku xbwk doa akhir n awl taun.. so, sy msg la org ksyagn sy yg sy mtk tlg die sent doa itu. tp mlangnye org ksyagn sy i2 pn xdpt nk tlg, so, die pn suh sy dgr radio n follow je kt rdio 2.. mjur la sybwk earfon.. time doa kt rdio b'bnyi, ttbe sy nmpk mama sy bka bku doa itu.. aiseh, rpenye die bwk bku doa. slp sy gk kn sal xb'tnye..
so, my dad pn tgk mama sy bka bku tu.. bak sy pn mtk mama sy bce doa tu kuat2. tp mama sy ni die slow sket la nk bce doa yg die kdg2 bce ni.

jd, die pn bg kt sy bku tu n die suh sy bce. sy pn bce la skuat mgkn bia satu kete 2 dgr. adk2 sy kt blkang smue tdo. hmpeh la. yg menyahut doa itu bak sy, mama sy, mak sdre sy n of course la sy kn! hee.. so, kami pn truskn p'jlnan kami..

dlm p'jlnan tu, kt kuala lipis xslp, jln yg biase di gunakan nk g kL xley gne sbb jmbtan rntuh ke ape ntah. so, t'pkse lalu jln len. ble da lalu jln len,, ttbe jem truk sgt2. rse nye sy xpnah lak tgk jln jem struk itu.. sgt2 la pnjg. fuh.. jnuh kami tggu dlm kete. rpe nye ade lori t'balik. lori yg bwk kayu. so, polis dtg n kete ngan moto je di bnarkn grk dlu.. lori2 n bus not allowed la kn. hee

ok,, ade lg 1 kjadian yg agk ngeri.. dlm p'jlann da amek akak nk g umh spupu.. ade kmlgn yg ckup ngeri. kami tgk olis angkt myat. ingtkn gado rpenye accident kete kncil ngan waja. masyaAllah truk sgt kete tu.. kete kncil remuk kt dpn da xnmpk rpe kete kncil da pn.. fuh.. maap ye sy xsmpt nk amek gmbr.. hee.. sal time tu smgt sy tgk.. okey, i2 je la di hri 1st otw ke kL. alhmdulillah kami smpai umh kondo spupu ngan slmt... t sy cntinue blik cte utk ari strusnye.. nk g slt jap.. tata


me,,
princess izni

Labels:


OLDNEW
This owner ♥
Thank for coming


Welcome


Bounjour Alls ! Welcome to My world. Leave me a nice speak at my cbox ^^ Feel free to navigate around here :)
Mood : I'm Bored -.-
Status : Sentiasa mengingati Allah :)

Simple words ♥


Ahlan wasahlan ya akhi, ya ukhti
Bile da masuk blog cahaya, pandai lah tinggal tapak kaki korg kat cni ye.. :)
Kalau nk komen, ade kat belah kanan ats entry cahaya tuh, rjin2 lah mengomen
If nk kenal cahaya, tekan kat petak about kat ats skali tu. ngee
Moga2 kalian hepi2 yep

My viewer ♥
Have a nice day

*curi2 intai cahaya*

Slide ceritera Cahaya
Ting tong


Chating here ♥
Leave your footprint here


Awesome people ♥
Thank for following me

Credits ♥

Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: cahaya izni