Anak itu anugerah Allah 😍😍😍
Tuesday, December 13, 2016 • 9:19 PM • 0 comments
Krikk kriikkk.. assalamualaikumm... 😍😍

Ok, hari ni cahaya melapangkan mase cahaya kesekian kali..cewahh kesekian kali tuu.. my fvrte nasyid song tu. Best2... eh2 terlari topik plakk.. ha, kali ni nak cte pasal anakanda kesayangan cahaya dunia akhirat. Nama beliau ialah Wan Muhammad Iyad bin Wan Mohammad Izzat. Yess!! Name die bermula huruf I jugak sebab itu pilihan cahaya. Hihihi.. tapi nama die tu ayah die yang pilih.

Iyad dilahirkan pada 17Jun2015.. expected due Iyad sbnrnye 02July2015. Tapi iyad xsbar nak jumpe ibu ngan ayah die. Haha..waktu tu iyad lahir sehari sebelum Ramadhan.. perghhh agak penat jgak la cahaya ganti puasa sebulan tu.. kalau awk2 semua nak tahu, sewaktu cahaya mengandungkan iyad, cahaya kerap masuk wad disebabkan penyakit yang tdak pasti. Plek kan?? Symptom2 nye bermula 5bln umur kandungan iyad..start dari situ lah cahaya mula gatal2 seluruh badan. Sikit pun cahaya xbole rase panas sampaikan kwan2 di ofis cahaya sanggup sacrifice nak tukar kedudukan tempat dalam ofis tu supaya cahaya btul2 duduk di bawah air cond. Hahaha... terharu jugak la sbb kwn2 prihatin. Seksa woooaa menggaru 24hours. Cahaya tido pun mcam tdo2 ayam je.. bole kira brpe jam je.. huhu.. asyik nangis, stress je tau.

Tapi... tapi.. alhamdulillah Allah dah aturkan yang terbaik utk cahaya. Once Iyad da keluar, iyad xsusahkan cahaya. Die anak yang baik.. die xbyak ragam tau.. smpaikan ayah cahaya cakap risau plak tgk iyad baik sgt.. mandikan die pun xnangis, buat ape2 pun xnangis. Die nangis bile die lapar shje.. dannn.. selalu nye kan klau bby baru keluar ni die akan berjaga malam kan.. tapi iyad x.. senang btul jaga die.. mungkin die tau ibu die xckup tdo wktu kandungkan die, so die bg peluang kat ibu die tdur je skali ngan die. Hahaha... syukur sgt2 dpat iyad ni.. sy xrase susah nak jage die waktu die kecik2 dlu..

Sekarang.. anakanda cahaya da besar da.. ape yg bole die buat?? Ha.. bykkkk... smpai cahaya da xlarat nak jage. Kadang2 cahaya biarkan aje ape yg dia nk buat.. ok, korang tau tak ape yang iyad paling paling suke??? Haaa.. klau nak pauuu die, sng je. Tunjuk makanan.. xkisah ape pun mknan itu, CONFIRMMM die akan pergi kat org tu.. hihi.. Dia suka makan tau!! Xtau la die ikut sape pnye perangai.. kdang2 cahaya rase mcam cahaya pun ye jugak.. kuat makan.. tapi rse nye die lg banyak makan.. xkire mase, asyik nak mkan je.. adehhh.. pengasuh pun cakap, die kuat makan n pengasuh cakap since die kecik smpai sekarang die lah paling senang nak jaga.. Alhamdulillah sejuk hati cahaya dengar.. sampaikan suami pengasuh tu syang sangat2 kat iyad.. selalu belikan iyad baju..smpai cahaya plak segan.. hihi..tapi syukur alhamdulillah itad btul2 anak yang baik.. 😊😊

Ok done cerita yg xseberape ni.  Jom kite review gambar anakanda cahaya ni..

* Hari kedua beliau di muka bumi ini.. beliau tidur je memanjang *





* 1 bulan kelahiran.. gelapp gulita. haha *



* yang ni cahaya xsure berapa bulan. agak2 dalam 6 bulan umurnya. *



* Iyad dah setahun 6bulan.. yeayyy!! iyad da susah nak tidur & xgelap lg. kiki..*








I'm the only 1 cahaya.😉😉
Wassalam.. 

Cahaya in the house!!
Sunday, December 11, 2016 • 12:08 AM • 0 comments
Assalamualaikummm....

Panjang skett. Haha. Allahuakbar, lame btul ye cahaya menyepi. Emm.. ok, disebabkan cahaya da lame sgt xupdate blog ni, maka byk sket la story cahaya. "Aik? Bkn ke story cahaya sblum ni mmg panjang ke??"" Xoxo.. toink2!! Free2 je kne atas muke. Haha.

1st thing 1st, cahaya nk mention yg cahaya da pun bertukar status. Wlaupun da bertukar status, cahaya skrg tetap dan masih cahaya yang dlu. Dann... cahaya da pun da dpt sorang cahaya mata. Cpt nye masa berlalu.. pejam celik pejam celik je kan?? Emm.. tp cahaya xbrpe nak interest sgt cerita hal peribadi cahaya. Tp kalau pasal anakanda cahaya, mungkin interest jugak la nak cite. Tapi itu tgok mood cahaya ye. Hihi..

Then, cahaya nak cite pasal kerja cahaya ni haa.. emm.. cahaya kan dah 5kali tukar kerja. Hebat x? Hahaha. Cahaya pun xtau la ape yang tak kena dgn cahaya ni. Yang 1st punye kerja, cahaya resign sbb kat situ jadi cashier. Macam tak larat la nak kerja bukan office hour. So cahaya kerja kejap je, then resign. 2nd plak cahaya ok je kerja kat tempat tu sampai la company tu lingkup.. haha. Setia xsetia nya cahaya kan?? Sampai company tu xmampu nak bayar gaji cahaya, baru cahaya decide nak cari kerja lain. Tu pun bos yang suruh. Company tu asalnya ok je, tapi sebab director atas2 ade slah paham camne ntah, so dorg pun decide nak closed. Huhu..

Ok, third plak company kat Kl. Company ni plak ok je tp cahaya xbole tahan dengan sisterr yang hebat pandai yang selalu jgak la sound cahaya even cahaya mase tu baru dlm proses belajar lg. Sisterr tu baik sbnrnye tapi mulut die.. perghhhh.. makan cili pun xrse sepedas die.. sampai lah one day, dia mrah cahaya macam cahaya buat salah besar sedangkan cahaya just buat kerja tu xsempat siap disebabkan cahaya pnye skop kerja trlalu banyak.. then mase tu jugak lah cahaya nangis. Kwn2 yg lain semua terkedu dengan kate2 die pada cahaya n kwn2 minta cahaya bersabar. Cahaya trus decide nak berenti. Cahaya xkuat hokeyyy... tp alhamdulillah lpas cahaya kuar kwn2 ckp die xmcm dlu dah. Mgkin die da sdar kot. Hahaha.. tp akak tu da berenti dah sekarang. Ape pun doa yg baik2 utk semua.

Ok done for third kerja, sekarang tmpat kerja yang keempat. Alkisah dan asbabun nye sy jugak xdapat nak tahan dengan supervisor sy. Saya 1st time kerja dgn org cina dan kawan dgn org cina. Org cina ni baik sbnrnye cume supervisor sy tu die jenis nak semua nya perfect dari A-Z. Itu yg xthn nye. Sy plak ape yang die suruh saya ikutkan je. Sampai kwn2 yang lain ckp, lurus bendul sangat. Bayangkan supervisor sy tu klau die nak ot, nak siapkan kerja die, die mula la bg kerja kat sy last mnt suruh siapkan hri tu jgak. Point sbnar die nak minta sy teman die ot skali. Mampuihhh.. mula2 sy ikut jugak rentak die lame2 kawan2 lain suh saya bg alasan je kat die, balik trus je. Last2 mgkin die bengang dengan sy then, lg byak kerja2 die bg sy. Last skali byak la salah yang sy buat. Mula la die marah2 sy. Last skali sy decide nak berenti. Maka, mase sy hantar surat resign tu manager sy tnye, xbest ke keje cni? Saya cakap sy suke kerja citu tapi saya dpat keje lg dkat dgn rumah. Padahal itu alasan je.... hahaha. Supervisor sy pjuk saya n die ckap sbnarnye die nak naikkan pangkat saya dah, die mintak sy jgn brenti. Sy ckp sy tetap dgn pendirian sy. Haaa.. bru ekau tau. Mls sy nak reverse blik. Tp sebenar2nye sy btul2 syg nak tggal ofis tu. Sebabbb....

Company tu company besar, scope keje die sy bole pick up. Dr sy level bwah, sy buat keje semua. Dari org buat do smpai ke level exec sy da bole buat. Sy da diberi kpercayaan dr manager sy utk pgang duit, buka cheque n yang penting dorg bg kpercayaan buka internet banking. Bukan calang2 org tau bile buka internet banking utk control duit dalam company bsar cmtu. Org yg keje bertahun2 xdapat buka bnde alah tu. Haa... bangga xpsal2 plak cahaya ni. Haha. Bukan ape, org kate la. Ni org kate tau. Org cina klau da percaye kat org tu, die btul2 percaya. So quite bangga la. Sy punye target mse duk company tu, nak smpai level sy tinggi. Hahaha.  Rupenye itu angan2 mat jenin je. Separuh jalan je.. huhu..

Ok last but not least... tmpat keje skrg la. Tempat keje ni ok dr semua segi. Cume nye die bkn company besar. Hanya company mngement untuk apartment shje. Die punya skop kerja xberapa mencabar dr yang sblum ni. Maka, cahaya rse otak cahaya xbrape nak kembang. Haha. Skang tengah srvey2 keje plak. Haha. Sbar je la cahaya ni kan? Suke sgt tukar. Paling cahaya suke la company keempat tu la sbnrnye. Impian cahaya tinggi kat citu. Sebabnya company tu company besar, maka benefit die xyah cakap la. Sgt byk okeyy.. cahaya dpt bonus 2bln, ade annual dinner. Annual dinner die cahaya dah 2kali dpt hadiah cabutan bertuah. Name i mmg bertuah kot. Kikiki. Perasan!!. Yg 2nd annual dinner tu cahaya dapat tempat kedua utk cabutan bertuah. Hadiah die cash beenilai rm1+++. Korang rase? Harusla bangga! Haha. Teruja pun hadooo..

Ok lah da panjang berjela dah cahaya potpet ni. Nti lain kali cahaya hapdate lg hokeyyy.. take care u olls..

I'm the only 1 cahaya, ;)
Wassalam...
Aku yang dlu bukanlah yang sekarang.. kikiki
Friday, December 13, 2013 • 2:26 PM • 0 comments
Salam u ollss..


Harap u olls sht2 belaka ye. cewah, ayt nak skema je, mcm nk tulis surat. hihi..
Ok, cahaya rase mcm da lame sgt2, yang amat sgt cahaya xupdate belog cahaya yg cun melecun ni kan? Errr.. cun kah? haha..
Ok, xkesah la cun ke x, tp mcm tu lah cahaya nk habaq. Act ly, byk faktor la kot cahaya xhapdet belog ni.
Korang pun tahu kan belog ni nak kne update kne ade idea, kne ade mse yg sesuai, bru syok mengarang.
Ni pun cahaya curi waktu rehat sbb rinduuuuuuuuuuu sgt2 nk update belog cahaya ni..

Cahaya skang da keje kL lumpur dah. haha.. Aik? camne smpai sane? jauh tu... parenz cahaya bg ke? bukan ke dlu parenz xbg?? haa.... byk soalan plak ye.. Yup, mmg jauh, tp nak wat cmne, kne pegi jauh2 la baru ade kellllaaaaasss gtu! hehe.. xde la, kelas xkelas, itu bkn care cahaya, cahaya g sane sbb company lame mcm ade mslh, so cahaya nk xnk terpkse jgk brenti kat ctu. Actly, xnafi mmg sdiy dan berat hati sgt nk tggal ofis lame tu, tp nk wat cane kan? Allah tahu ape yg terbaik utk kite. Cahaya yakin dgn qada' dan qadar Nya. InsyaAllah.. Mudah2an ape yg terjadi adalah yg terbaik utk diri kita. Fuhh.. sayu pulakk..
Ha.. parenz cahaya nk xnk kne bg jgk la cahaya keje kL sbb keje kat kelantan xbyk sgt.

Keje kat cni, ok je. No probs anyway. Byk jgk la knowledge yg cahaya dapat dr company ni. Korang doakan cahaya success dalam hidup ye. xkire la success dr segi kje ke, dr segi ape pun la. Cahaya seronok duk cni sbb hidup berdikari. Ok la, cahaya out dlu ye, nk smbung keje plak ni. Cahaya da lame xon9 sbenarnye. Lappy xde pastu tenet pun xde.

Last but not least, cahaya nk pesan n ingtkan korang, ingatan utk cahaya jgk la..
Kalu korang ingat n yakin dgn ayat ni, siyesly korang akan rase lg tenang dan kuat. Yakin tau!! Yakin dgn Allah!










Tulus ikhlas dari Cahaya ! 
Luv u All  <3>

Bicara kata cahaya untuk kesekian kali
Wednesday, July 3, 2013 • 4:17 PM • 0 comments
Salam.. hye olls! sht x? hrp2 korang sht ye.

I donno wat to say actually. ewah, skeaping la pulak.
a'ah, cahaya da lame xberblogging ni ha, sbb mmg keje kat ofis byk, timun2 n xkan pernah hbis.
tp cahaya xde la stress2 sgt. kalau keje tuh mmg buat cahaya kelam kabut, baru cahaya stress.  :D

Pejam celik pejam celik, kita da nk menyambut Ramadhan almubarak dah kan?
Feeling excited kowt! mcm nih rse (Ramadhan, Ramadhan, pliss come cpt2! i need u to topup my ibadah!)
hee.. siyesly mmg sgt excited.
Bg cahaya, bln Ramadhan ni byk keistimewaan die. Cahaya rase tenang sgt bln tu.
Ni dah 3tahun cahaya xsmbut 1st Ramadhan. InsyaAllah tahun ni ade peluang. Suke suke suke!!!!

Ok, ape preparation korang untuk Ramadhan ni?
Ayuh kite cube tingkatkan lg amal ibadah kite. !

DULU kita malas bangun tahajjud, SEKARANG tahajjud seminggu sekali... 
DULU kita melengah2kan solat , SEKARANG habis je azan kita terus solat.. 
DULU kita jarang2 membaca al-quran, SEKARANG tiap2 hari kita baca quran.
DULU kita layan perasaan marah, SEKARANG kita kurangkan nafsu marah.
DULU kita buka aurat sket, SEKARANG kita tutup banyak2. hihi.. megikut syariat agama kita ye, i mean. :)


kesimpulannya, DULU yg -ve kita jadikan SEKARANG +ve!
jika DULU kita dah +ve, kita jadikan SEKARANG laaagii +ve!

Yuk kawan, jgn tunggu Ramadhan aje. Kita da boleh start slow2 tau.

Nak tukar lirik lagu TRW sket.. hihi

* Yuhh ayuhhh, ayuhh sahabatku,
   Kali ini, kita pasti tenang!! yeay! hihi








Labels:

Group MMP Berulang
Tuesday, May 21, 2013 • 12:29 PM • 0 comments
Salam.. Hye alls!

Korang sht? harapnya baik2 saje ye... Cahaya doakan korang sht selalu :)
Ok, ape tajuk cahaya tuh?
Ha.. MMP means Maahad Muhammadi Perempuan lah dear. ngee..
Sekolah menengah cahaya dulu2. Alhamdulillah, dr peralihan smpai lah tingkatan 5.
Cahaya nih dlu xmnt mane skolah arab, tp kene pakse. kikki..
Then, ble da skolah ctu, byk cahaya dapat.
Da kuar skolah tu, baru cahaya sedar dan paham kenapa parenz cahaya nak sgt cahaya dan
adik beradik cahaya skolah ctu.. Alhamdulillah, Allah buka jgk kesedaran pada cahaya.
Syukur sangat2..

Eh2, ni nk cte psal cahaya ke, geng2 cahaya ni? errr..
Ok2, sory. td pendahuluan la kan? ngeee..
Tapi nape ye cahaya cakap group MMP berulang?
Group tuh nak bagi sopan santun lah sket.. BERULANG tuh pulak i mean, yang xduk hostel.
Kire nye dorang berulang alik dr rumah ke skolah. Cahaya?
Ha, cahaya x. cahaya duk hostel sorang2. hihi..
Cahaya ade jgk geng hostel.
Tapi skang ni cahaya nk kenalkan geng berulang dulu sbb dorang sekelas dgn cahaya.

Dorang ni kire cahaya jumpe kat dalam kelas je la. Habis je sesi persekolahan,
cahaya akan balik hostel n bergeng dgn yg hostel plak.
Budak2 sekelas cahaya ade jgk yg duk hostel,
tp cahaya xde lah serapat ngan geng berulang ni.
Hihihihi..

Kitorang, dalam setahun tuh, mmg nk jumpe. mmg kene jumpe jgk! sbb same2 rindu antara satu same lain. Geng2 cahaya ni ade 6orang termasuk cahaya lah.
Mase habis je blaja tingkatan 5, 2orang je xsambung STAM.yg lain sambung ambik STAM kat Maahad.. Yg xsambung tuh ialah... jeng jeng jeng!! hihi.. Cahaya & Ruhiyah!
Cahaya xnk smbung sbb cahaya rse xley go on dgn blaja arab. Dorang da habis daya pujuk.
Parenz cahaya pun sbenarnye nk jgk cahaya amek STAM tp dorang xkan paksa cahaya.
Ruhiyah sbb die dapat smbung blaja kat UIA.
Yang lain tuh bkn xdpt offer U, tp xsesuai dgn bidang yg dorg nk.
So, cahaya buat keputusan nk amek kos akaun kat KPMIM. hihi..

Lepas geng2 ni amek STAM , syukur alhamdulillah, rezeki dorang dapat masuk USIM. Xmenahan nye, keempat2 yg amek STAM tuh dapat USIM. tp mmg mostly yang amek STAM waktu tu dapat USIM. Tapi kos lain2 la. Xde la empat2 org tuh same smua. hihi..

Pastu nk di pendekkan cerita, kitorang ni klau ade masalah, mmg kitorg share jgk la.
Dan dorang ni mmg sekepala je smua. kitorang xpernah la gaduh2, smua matang je klau nk buat keputusan. Acecece.. matang ke?? hihi..  Yang penting, dorang byk support cahaya untuk berubah. Dan, bile cahaya tgk care mereka b'pakaian, bergaul, cahaya teringin nak mcm mereka. Ngee..
Cahaya syg dorang tau!! hihi..<3 p="">
Ha.. last but not least lah.. nk cakap ni,
1 Jun 2013 ni, salah sorang daripada geng kami ni da nk kahwin. huhuhu..
Pasni bile da jadi bini orang, takut susah plak nk jumpe. Tp rase nye suami die phm kot. hihi..
Nme mmber yang nk kahwin tuh, Adilah. Kami panggil Dilah. hihi.. Die matured tahu?
Kami2 suke sakat die sbb die lemah lembut org nya. Hihihi..
Nak kahwin dgn seorg ustaz, dan dorang kenal da lame. Rase nye dr Dilah skolah Maahd lagi.
Hebat kan? hihihi.. oK, jom knal kwn2 cahaya!!




  # cahaya kate 6org termasuk cahaya? mane sorang lagi? haa... sile tgk di bawah ye.. :P


 # korang nampak x yang buat love dgn Dilah tu? Ha, itu name nye syahadah.
Die xjoin mase kami g mkn chim chum. :)


 







 #Ni adek farhani. Hihih.. Dia skolah maahad jgk. Maahad Pengajian Islam, hihi.

 **Yg same baye dgn cahaya, hanyalah adilah & farhani. Syahadah muda 1thun dr kami. Zaimah dan Ruhiyah muda 2thn dari cahaya. Sbb?? sbb syahadah tu die bole langkau mase peralihan, zaimah n ruhiyah pun same lah xslp cahaya n dorg up lg sbb bole langkau mase drjah brpe dah? lupe da yg bole langkau tuh. Haa.. cmtu lah cte nye.ok..


Wassalamm..~~
 
oh hepi hepi day ! oh hepi2 smile.. :)
Sunday, April 28, 2013 • 12:44 AM • 0 comments
Salam.. hye olss..! ngee..
Camne korang, sht x? Cahaya harap sgt korang smua sht2 selalu ye.
Kalau ade sakit ke ape, pliss g klinik or spital trus.
Makan ubat ye kengkawan.. hihi..
Cahaya mggu lepas pun 2hari kne gastrik. Ha, 2hari tu jugak lah cahaya duk kemam ubat gastrik tuh time keje.. ngee.. Alhamdulillah cahaya da ok skang.

Ok, cahaya! pliss tell them y u're so hepi today?
err.. actly, not today, ok! yesterday la.. but today la i have time to spent with ol of u..
Cahaya epi sebab... brg yg cahaya cari da dapat!!
Semalam, adik junior cahaya, die ajk cahaya keluar sbb die nk blnje cahaya mkn pizza.
Bile die nk g bli tuh, cahaya ckp cahaya xnk mkn. hee..
Segan lah cahaya org nk blnje. hihi.. so, cahaya ajk die jln2 je.
Pastu cahaya tnye die, handsock yg die pkai tuh die bli kat mane?
Die ckp bli kat billion, n secara xsemena2 nye die bwk cahaya g billion, tahu?
Wah, mmg sempoi lah adik maira! hihi..
Bile smpai kat ctu, cahaya muncung jgk la mule2 sbb gaye yg die tnjuk tuh mcm handsock tuh tebal sgt. B4 diz cahaya da bli handsock lbh kurg mcm tuh, tp ble pkai ngan bju kurung or els, die mcm terlalu bsar tau. smpai mcm xmenarik la tgk. pastu kat diantara ibu jari die tuh mcm ntah la..
Yg lame cahaya bli 3 dah. tapi cahaya pkai jrg2. 1 cahaya hadiahkan kat iera sbb mase kami nk konvo aritu, kami nk pkai same. hihi.. tapi tgk2 iera je pkai. cahaya xpkai sbb bju krung cahaya tuh dah cekik tgn da.. ngee..
then, maira ckp. "cube akak bli dulu satu. mane tahu akak selesa ke". then, cahaya pun pk2, a'ah better bli je la dulu. mne tau len ke..
Ha, ats kereta trus cahaya pkai tahu? punye lah cahaya epi sgt! smpai da xpkai handsock yg cahaya pkai b4 g bli yg bru tuh. kikiki..

Cahaya suke jgk kumpul handsock. tp xbyk pun lg.
 ok, let me show u 1by1..


 ** ok, ni handsock yg cahaya biase pkai la. pkai ngan baju kurung.cahaya ade wrne pink n hitam. ngee.. tp hitam la selalu pkai sbb match ngan smua wrne.



    ** ok, yg ni handsock yg cahaya bli mase nk pkai kat konvo. ape beza yg ni dgn yg ats tu? hihi.. mickey mouse tuh beza die. kiki.. xde la, beza nye, diantara ibu jari ngan jari telunjuk tuh, ade perantaraan. mcm jahitan la. so, yg ni die ttup pergelangan tgn kite.. tp die tebal yg amat. mickey mouse tuh penting. hahaha..



 ** ok, ape plk beza yg ni dgn di ats wrne pink tuh? ok, beza die, yg ni, die xjht tau diantara ibu jari dgn jari telunjuk tuh. die ade lubang utk ibu jari tu. n renda2 die xsemeriah renda yg pink tuh. lagi selesa dipakai la. xserabut sgt. Tapi same je, kat pergelangan tgn tuh ttup jgak.

so, mane yg cahaya bli tuh?
TADAAA..!!!



** yg ni la cahaya beli tuh..!! cantik kan? cer tgk tuan die pkai tdung tuh. hihi.. nk ckp jgk ni..
tdung tuh cahaya bru bli jgk! ngee.. sbb? sb tdung nih sng je, sahut cmtu je. n kali ni cahaya bli saiz besor punye. xde la besar sgt. tp saiz L la. haha. saiz M die mcm singkat la bg cahaya. so, cahaya decide bli je la saiz bsar asal ttup aurat, baru hati tenang! ngee..


Motif cahaya bli handsock tuh? .. ok motif die, sbb cahaya rase mcm selesa, same selesa dgn yg ats sekali tuh. bkn wrne pink tp wrne hitam ats tuh. haa.. selesa la.. pastu 1lg sbb cahaya nk pkai sbb tgn cahaya nih smua org da tgur la. wanita2 je la yg tgur. dorang tnye, "knpe tgn izni tuh? kuat ye sakat".Ok, cahaya xmmpu nk jwb ape. mmg cahaya sniri mula2 perasan tuh terkjut jgk. kuat betul sakat ye sebab cahaya naik motor kot. separuh kne cahaya matahari, separuh x.


Cahaya ade jgk survey yg handsock ttup smua tuh. smpaikan ibu jari pun ttup. tp.. cahaya xrse nk pkai lg. lgpun kne la niat lillahitaala. bkn sbb nk lindung cahaya matahari semata2 ok? ok, da la. cahaya da ngtuk da ni.


T ade lg story cahaya nk story mory. tgk lah plk bile. cahaya byk kje kat ofis. ok, as salam.. <3 p="">


Miss zaman kanak2.. :)
Saturday, April 20, 2013 • 12:42 AM • 0 comments
Salam.. Hye olss..!! Mesti korang rindu cahaya kan? haha.. xde mkne nye!
Ok, xde ape sgt cahaya nk update.
Tengah belek2 gmbr cahaya kat fb, ternmpk la gmbar ade sorang kwn laki dr KpmB xslp la.
Die tag gmbar cahaya mase kitorang pergi program KAKS.

Bile tgk gmbr tuh, tgk kat profile die, byk plak gmbr2 kami mase kat KAKS dulu.
Hape lg, cahaya pun copy la. hihih..
da lame sgt gmbr tuh..

Ok, jom2. usha2 gmbar cahaya dulu kala. Miss dat moment!!!
Sbb ape? sbb muke cahaya dulu xmcm skang :(
Hhaha.. tp cahaya xkesah pun.. Actly, gmbr ni jgk la menaikkan smgt cahaya utk trus x putus ase utk jd mcm dulu balik. Skang nih cahaya tiap2 mllm usaha buat tradisional punye cara la.
Da xlyn da vit c bgai. Hii.. hari2, tomato, kunyit hidup n bedak sjuk.
Alhamdulillah, nmpk sedikit perubahan. Tapi ingt, yakin dgn Allah itu pnting. Semua nya dtg dr Allah. Jgn terlalu yakin dgn bnde yg kite gune tuh, tp yakin dgn Allah ;)

Ok, wassalam..








OLD
This owner ♥
Thank for coming


Welcome


Bounjour Alls ! Welcome to My world. Leave me a nice speak at my cbox ^^ Feel free to navigate around here :)
Mood : I'm Bored -.-
Status : Sentiasa mengingati Allah :)

Simple words ♥


Ahlan wasahlan ya akhi, ya ukhti
Bile da masuk blog cahaya, pandai lah tinggal tapak kaki korg kat cni ye.. :)
Kalau nk komen, ade kat belah kanan ats entry cahaya tuh, rjin2 lah mengomen
If nk kenal cahaya, tekan kat petak about kat ats skali tu. ngee
Moga2 kalian hepi2 yep

My viewer ♥
Have a nice day

*curi2 intai cahaya*

Slide ceritera Cahaya
Ting tong


Chating here ♥
Leave your footprint here


Awesome people ♥
Thank for following me

Credits ♥

Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: cahaya izni