Group MMP Berulang
Tuesday, May 21, 2013 • 12:29 PM • 0 comments
Salam.. Hye alls!

Korang sht? harapnya baik2 saje ye... Cahaya doakan korang sht selalu :)
Ok, ape tajuk cahaya tuh?
Ha.. MMP means Maahad Muhammadi Perempuan lah dear. ngee..
Sekolah menengah cahaya dulu2. Alhamdulillah, dr peralihan smpai lah tingkatan 5.
Cahaya nih dlu xmnt mane skolah arab, tp kene pakse. kikki..
Then, ble da skolah ctu, byk cahaya dapat.
Da kuar skolah tu, baru cahaya sedar dan paham kenapa parenz cahaya nak sgt cahaya dan
adik beradik cahaya skolah ctu.. Alhamdulillah, Allah buka jgk kesedaran pada cahaya.
Syukur sangat2..

Eh2, ni nk cte psal cahaya ke, geng2 cahaya ni? errr..
Ok2, sory. td pendahuluan la kan? ngeee..
Tapi nape ye cahaya cakap group MMP berulang?
Group tuh nak bagi sopan santun lah sket.. BERULANG tuh pulak i mean, yang xduk hostel.
Kire nye dorang berulang alik dr rumah ke skolah. Cahaya?
Ha, cahaya x. cahaya duk hostel sorang2. hihi..
Cahaya ade jgk geng hostel.
Tapi skang ni cahaya nk kenalkan geng berulang dulu sbb dorang sekelas dgn cahaya.

Dorang ni kire cahaya jumpe kat dalam kelas je la. Habis je sesi persekolahan,
cahaya akan balik hostel n bergeng dgn yg hostel plak.
Budak2 sekelas cahaya ade jgk yg duk hostel,
tp cahaya xde lah serapat ngan geng berulang ni.
Hihihihi..

Kitorang, dalam setahun tuh, mmg nk jumpe. mmg kene jumpe jgk! sbb same2 rindu antara satu same lain. Geng2 cahaya ni ade 6orang termasuk cahaya lah.
Mase habis je blaja tingkatan 5, 2orang je xsambung STAM.yg lain sambung ambik STAM kat Maahad.. Yg xsambung tuh ialah... jeng jeng jeng!! hihi.. Cahaya & Ruhiyah!
Cahaya xnk smbung sbb cahaya rse xley go on dgn blaja arab. Dorang da habis daya pujuk.
Parenz cahaya pun sbenarnye nk jgk cahaya amek STAM tp dorang xkan paksa cahaya.
Ruhiyah sbb die dapat smbung blaja kat UIA.
Yang lain tuh bkn xdpt offer U, tp xsesuai dgn bidang yg dorg nk.
So, cahaya buat keputusan nk amek kos akaun kat KPMIM. hihi..

Lepas geng2 ni amek STAM , syukur alhamdulillah, rezeki dorang dapat masuk USIM. Xmenahan nye, keempat2 yg amek STAM tuh dapat USIM. tp mmg mostly yang amek STAM waktu tu dapat USIM. Tapi kos lain2 la. Xde la empat2 org tuh same smua. hihi..

Pastu nk di pendekkan cerita, kitorang ni klau ade masalah, mmg kitorg share jgk la.
Dan dorang ni mmg sekepala je smua. kitorang xpernah la gaduh2, smua matang je klau nk buat keputusan. Acecece.. matang ke?? hihi..  Yang penting, dorang byk support cahaya untuk berubah. Dan, bile cahaya tgk care mereka b'pakaian, bergaul, cahaya teringin nak mcm mereka. Ngee..
Cahaya syg dorang tau!! hihi..<3 p="">
Ha.. last but not least lah.. nk cakap ni,
1 Jun 2013 ni, salah sorang daripada geng kami ni da nk kahwin. huhuhu..
Pasni bile da jadi bini orang, takut susah plak nk jumpe. Tp rase nye suami die phm kot. hihi..
Nme mmber yang nk kahwin tuh, Adilah. Kami panggil Dilah. hihi.. Die matured tahu?
Kami2 suke sakat die sbb die lemah lembut org nya. Hihihi..
Nak kahwin dgn seorg ustaz, dan dorang kenal da lame. Rase nye dr Dilah skolah Maahd lagi.
Hebat kan? hihihi.. oK, jom knal kwn2 cahaya!!




  # cahaya kate 6org termasuk cahaya? mane sorang lagi? haa... sile tgk di bawah ye.. :P


 # korang nampak x yang buat love dgn Dilah tu? Ha, itu name nye syahadah.
Die xjoin mase kami g mkn chim chum. :)


 







 #Ni adek farhani. Hihih.. Dia skolah maahad jgk. Maahad Pengajian Islam, hihi.

 **Yg same baye dgn cahaya, hanyalah adilah & farhani. Syahadah muda 1thun dr kami. Zaimah dan Ruhiyah muda 2thn dari cahaya. Sbb?? sbb syahadah tu die bole langkau mase peralihan, zaimah n ruhiyah pun same lah xslp cahaya n dorg up lg sbb bole langkau mase drjah brpe dah? lupe da yg bole langkau tuh. Haa.. cmtu lah cte nye.ok..


Wassalamm..~~
 

OLDNEW
This owner ♥
Thank for coming


Welcome


Bounjour Alls ! Welcome to My world. Leave me a nice speak at my cbox ^^ Feel free to navigate around here :)
Mood : I'm Bored -.-
Status : Sentiasa mengingati Allah :)

Simple words ♥


Ahlan wasahlan ya akhi, ya ukhti
Bile da masuk blog cahaya, pandai lah tinggal tapak kaki korg kat cni ye.. :)
Kalau nk komen, ade kat belah kanan ats entry cahaya tuh, rjin2 lah mengomen
If nk kenal cahaya, tekan kat petak about kat ats skali tu. ngee
Moga2 kalian hepi2 yep

My viewer ♥
Have a nice day

*curi2 intai cahaya*

Slide ceritera Cahaya
Ting tong


Chating here ♥
Leave your footprint here


Awesome people ♥
Thank for following me

Credits ♥

Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: cahaya izni