Anak itu anugerah Allah 😍😍😍
Tuesday, December 13, 2016 • 9:19 PM • 0 comments
Krikk kriikkk.. assalamualaikumm... 😍😍

Ok, hari ni cahaya melapangkan mase cahaya kesekian kali..cewahh kesekian kali tuu.. my fvrte nasyid song tu. Best2... eh2 terlari topik plakk.. ha, kali ni nak cte pasal anakanda kesayangan cahaya dunia akhirat. Nama beliau ialah Wan Muhammad Iyad bin Wan Mohammad Izzat. Yess!! Name die bermula huruf I jugak sebab itu pilihan cahaya. Hihihi.. tapi nama die tu ayah die yang pilih.

Iyad dilahirkan pada 17Jun2015.. expected due Iyad sbnrnye 02July2015. Tapi iyad xsbar nak jumpe ibu ngan ayah die. Haha..waktu tu iyad lahir sehari sebelum Ramadhan.. perghhh agak penat jgak la cahaya ganti puasa sebulan tu.. kalau awk2 semua nak tahu, sewaktu cahaya mengandungkan iyad, cahaya kerap masuk wad disebabkan penyakit yang tdak pasti. Plek kan?? Symptom2 nye bermula 5bln umur kandungan iyad..start dari situ lah cahaya mula gatal2 seluruh badan. Sikit pun cahaya xbole rase panas sampaikan kwan2 di ofis cahaya sanggup sacrifice nak tukar kedudukan tempat dalam ofis tu supaya cahaya btul2 duduk di bawah air cond. Hahaha... terharu jugak la sbb kwn2 prihatin. Seksa woooaa menggaru 24hours. Cahaya tido pun mcam tdo2 ayam je.. bole kira brpe jam je.. huhu.. asyik nangis, stress je tau.

Tapi... tapi.. alhamdulillah Allah dah aturkan yang terbaik utk cahaya. Once Iyad da keluar, iyad xsusahkan cahaya. Die anak yang baik.. die xbyak ragam tau.. smpaikan ayah cahaya cakap risau plak tgk iyad baik sgt.. mandikan die pun xnangis, buat ape2 pun xnangis. Die nangis bile die lapar shje.. dannn.. selalu nye kan klau bby baru keluar ni die akan berjaga malam kan.. tapi iyad x.. senang btul jaga die.. mungkin die tau ibu die xckup tdo wktu kandungkan die, so die bg peluang kat ibu die tdur je skali ngan die. Hahaha... syukur sgt2 dpat iyad ni.. sy xrase susah nak jage die waktu die kecik2 dlu..

Sekarang.. anakanda cahaya da besar da.. ape yg bole die buat?? Ha.. bykkkk... smpai cahaya da xlarat nak jage. Kadang2 cahaya biarkan aje ape yg dia nk buat.. ok, korang tau tak ape yang iyad paling paling suke??? Haaa.. klau nak pauuu die, sng je. Tunjuk makanan.. xkisah ape pun mknan itu, CONFIRMMM die akan pergi kat org tu.. hihi.. Dia suka makan tau!! Xtau la die ikut sape pnye perangai.. kdang2 cahaya rase mcam cahaya pun ye jugak.. kuat makan.. tapi rse nye die lg banyak makan.. xkire mase, asyik nak mkan je.. adehhh.. pengasuh pun cakap, die kuat makan n pengasuh cakap since die kecik smpai sekarang die lah paling senang nak jaga.. Alhamdulillah sejuk hati cahaya dengar.. sampaikan suami pengasuh tu syang sangat2 kat iyad.. selalu belikan iyad baju..smpai cahaya plak segan.. hihi..tapi syukur alhamdulillah itad btul2 anak yang baik.. 😊😊

Ok done cerita yg xseberape ni.  Jom kite review gambar anakanda cahaya ni..

* Hari kedua beliau di muka bumi ini.. beliau tidur je memanjang *





* 1 bulan kelahiran.. gelapp gulita. haha *



* yang ni cahaya xsure berapa bulan. agak2 dalam 6 bulan umurnya. *



* Iyad dah setahun 6bulan.. yeayyy!! iyad da susah nak tidur & xgelap lg. kiki..*








I'm the only 1 cahaya.😉😉
Wassalam.. 


OLD
This owner ♥
Thank for coming


Welcome


Bounjour Alls ! Welcome to My world. Leave me a nice speak at my cbox ^^ Feel free to navigate around here :)
Mood : I'm Bored -.-
Status : Sentiasa mengingati Allah :)

Simple words ♥


Ahlan wasahlan ya akhi, ya ukhti
Bile da masuk blog cahaya, pandai lah tinggal tapak kaki korg kat cni ye.. :)
Kalau nk komen, ade kat belah kanan ats entry cahaya tuh, rjin2 lah mengomen
If nk kenal cahaya, tekan kat petak about kat ats skali tu. ngee
Moga2 kalian hepi2 yep

My viewer ♥
Have a nice day

*curi2 intai cahaya*

Slide ceritera Cahaya
Ting tong


Chating here ♥
Leave your footprint here


Awesome people ♥
Thank for following me

Credits ♥

Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: cahaya izni