Bicara kata cahaya untuk kesekian kali
Wednesday, July 3, 2013 • 4:17 PM • 0 comments
Salam.. hye olls! sht x? hrp2 korang sht ye.

I donno wat to say actually. ewah, skeaping la pulak.
a'ah, cahaya da lame xberblogging ni ha, sbb mmg keje kat ofis byk, timun2 n xkan pernah hbis.
tp cahaya xde la stress2 sgt. kalau keje tuh mmg buat cahaya kelam kabut, baru cahaya stress.  :D

Pejam celik pejam celik, kita da nk menyambut Ramadhan almubarak dah kan?
Feeling excited kowt! mcm nih rse (Ramadhan, Ramadhan, pliss come cpt2! i need u to topup my ibadah!)
hee.. siyesly mmg sgt excited.
Bg cahaya, bln Ramadhan ni byk keistimewaan die. Cahaya rase tenang sgt bln tu.
Ni dah 3tahun cahaya xsmbut 1st Ramadhan. InsyaAllah tahun ni ade peluang. Suke suke suke!!!!

Ok, ape preparation korang untuk Ramadhan ni?
Ayuh kite cube tingkatkan lg amal ibadah kite. !

DULU kita malas bangun tahajjud, SEKARANG tahajjud seminggu sekali... 
DULU kita melengah2kan solat , SEKARANG habis je azan kita terus solat.. 
DULU kita jarang2 membaca al-quran, SEKARANG tiap2 hari kita baca quran.
DULU kita layan perasaan marah, SEKARANG kita kurangkan nafsu marah.
DULU kita buka aurat sket, SEKARANG kita tutup banyak2. hihi.. megikut syariat agama kita ye, i mean. :)


kesimpulannya, DULU yg -ve kita jadikan SEKARANG +ve!
jika DULU kita dah +ve, kita jadikan SEKARANG laaagii +ve!

Yuk kawan, jgn tunggu Ramadhan aje. Kita da boleh start slow2 tau.

Nak tukar lirik lagu TRW sket.. hihi

* Yuhh ayuhhh, ayuhh sahabatku,
   Kali ini, kita pasti tenang!! yeay! hihi








Labels:


OLDNEW
This owner ♥
Thank for coming


Welcome


Bounjour Alls ! Welcome to My world. Leave me a nice speak at my cbox ^^ Feel free to navigate around here :)
Mood : I'm Bored -.-
Status : Sentiasa mengingati Allah :)

Simple words ♥


Ahlan wasahlan ya akhi, ya ukhti
Bile da masuk blog cahaya, pandai lah tinggal tapak kaki korg kat cni ye.. :)
Kalau nk komen, ade kat belah kanan ats entry cahaya tuh, rjin2 lah mengomen
If nk kenal cahaya, tekan kat petak about kat ats skali tu. ngee
Moga2 kalian hepi2 yep

My viewer ♥
Have a nice day

*curi2 intai cahaya*

Slide ceritera Cahaya
Ting tong


Chating here ♥
Leave your footprint here


Awesome people ♥
Thank for following me

Credits ♥

Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: cahaya izni