Cahaya in the house!!
Sunday, December 11, 2016 • 12:08 AM • 0 comments
Assalamualaikummm....

Panjang skett. Haha. Allahuakbar, lame btul ye cahaya menyepi. Emm.. ok, disebabkan cahaya da lame sgt xupdate blog ni, maka byk sket la story cahaya. "Aik? Bkn ke story cahaya sblum ni mmg panjang ke??"" Xoxo.. toink2!! Free2 je kne atas muke. Haha.

1st thing 1st, cahaya nk mention yg cahaya da pun bertukar status. Wlaupun da bertukar status, cahaya skrg tetap dan masih cahaya yang dlu. Dann... cahaya da pun da dpt sorang cahaya mata. Cpt nye masa berlalu.. pejam celik pejam celik je kan?? Emm.. tp cahaya xbrpe nak interest sgt cerita hal peribadi cahaya. Tp kalau pasal anakanda cahaya, mungkin interest jugak la nak cite. Tapi itu tgok mood cahaya ye. Hihi..

Then, cahaya nak cite pasal kerja cahaya ni haa.. emm.. cahaya kan dah 5kali tukar kerja. Hebat x? Hahaha. Cahaya pun xtau la ape yang tak kena dgn cahaya ni. Yang 1st punye kerja, cahaya resign sbb kat situ jadi cashier. Macam tak larat la nak kerja bukan office hour. So cahaya kerja kejap je, then resign. 2nd plak cahaya ok je kerja kat tempat tu sampai la company tu lingkup.. haha. Setia xsetia nya cahaya kan?? Sampai company tu xmampu nak bayar gaji cahaya, baru cahaya decide nak cari kerja lain. Tu pun bos yang suruh. Company tu asalnya ok je, tapi sebab director atas2 ade slah paham camne ntah, so dorg pun decide nak closed. Huhu..

Ok, third plak company kat Kl. Company ni plak ok je tp cahaya xbole tahan dengan sisterr yang hebat pandai yang selalu jgak la sound cahaya even cahaya mase tu baru dlm proses belajar lg. Sisterr tu baik sbnrnye tapi mulut die.. perghhhh.. makan cili pun xrse sepedas die.. sampai lah one day, dia mrah cahaya macam cahaya buat salah besar sedangkan cahaya just buat kerja tu xsempat siap disebabkan cahaya pnye skop kerja trlalu banyak.. then mase tu jugak lah cahaya nangis. Kwn2 yg lain semua terkedu dengan kate2 die pada cahaya n kwn2 minta cahaya bersabar. Cahaya trus decide nak berenti. Cahaya xkuat hokeyyy... tp alhamdulillah lpas cahaya kuar kwn2 ckp die xmcm dlu dah. Mgkin die da sdar kot. Hahaha.. tp akak tu da berenti dah sekarang. Ape pun doa yg baik2 utk semua.

Ok done for third kerja, sekarang tmpat kerja yang keempat. Alkisah dan asbabun nye sy jugak xdapat nak tahan dengan supervisor sy. Saya 1st time kerja dgn org cina dan kawan dgn org cina. Org cina ni baik sbnrnye cume supervisor sy tu die jenis nak semua nya perfect dari A-Z. Itu yg xthn nye. Sy plak ape yang die suruh saya ikutkan je. Sampai kwn2 yang lain ckp, lurus bendul sangat. Bayangkan supervisor sy tu klau die nak ot, nak siapkan kerja die, die mula la bg kerja kat sy last mnt suruh siapkan hri tu jgak. Point sbnar die nak minta sy teman die ot skali. Mampuihhh.. mula2 sy ikut jugak rentak die lame2 kawan2 lain suh saya bg alasan je kat die, balik trus je. Last2 mgkin die bengang dengan sy then, lg byak kerja2 die bg sy. Last skali byak la salah yang sy buat. Mula la die marah2 sy. Last skali sy decide nak berenti. Maka, mase sy hantar surat resign tu manager sy tnye, xbest ke keje cni? Saya cakap sy suke kerja citu tapi saya dpat keje lg dkat dgn rumah. Padahal itu alasan je.... hahaha. Supervisor sy pjuk saya n die ckap sbnarnye die nak naikkan pangkat saya dah, die mintak sy jgn brenti. Sy ckp sy tetap dgn pendirian sy. Haaa.. bru ekau tau. Mls sy nak reverse blik. Tp sebenar2nye sy btul2 syg nak tggal ofis tu. Sebabbb....

Company tu company besar, scope keje die sy bole pick up. Dr sy level bwah, sy buat keje semua. Dari org buat do smpai ke level exec sy da bole buat. Sy da diberi kpercayaan dr manager sy utk pgang duit, buka cheque n yang penting dorg bg kpercayaan buka internet banking. Bukan calang2 org tau bile buka internet banking utk control duit dalam company bsar cmtu. Org yg keje bertahun2 xdapat buka bnde alah tu. Haa... bangga xpsal2 plak cahaya ni. Haha. Bukan ape, org kate la. Ni org kate tau. Org cina klau da percaye kat org tu, die btul2 percaya. So quite bangga la. Sy punye target mse duk company tu, nak smpai level sy tinggi. Hahaha.  Rupenye itu angan2 mat jenin je. Separuh jalan je.. huhu..

Ok last but not least... tmpat keje skrg la. Tempat keje ni ok dr semua segi. Cume nye die bkn company besar. Hanya company mngement untuk apartment shje. Die punya skop kerja xberapa mencabar dr yang sblum ni. Maka, cahaya rse otak cahaya xbrape nak kembang. Haha. Skang tengah srvey2 keje plak. Haha. Sbar je la cahaya ni kan? Suke sgt tukar. Paling cahaya suke la company keempat tu la sbnrnye. Impian cahaya tinggi kat citu. Sebabnya company tu company besar, maka benefit die xyah cakap la. Sgt byk okeyy.. cahaya dpt bonus 2bln, ade annual dinner. Annual dinner die cahaya dah 2kali dpt hadiah cabutan bertuah. Name i mmg bertuah kot. Kikiki. Perasan!!. Yg 2nd annual dinner tu cahaya dapat tempat kedua utk cabutan bertuah. Hadiah die cash beenilai rm1+++. Korang rase? Harusla bangga! Haha. Teruja pun hadooo..

Ok lah da panjang berjela dah cahaya potpet ni. Nti lain kali cahaya hapdate lg hokeyyy.. take care u olls..

I'm the only 1 cahaya, ;)
Wassalam...

OLDNEW
This owner ♥
Thank for coming


Welcome


Bounjour Alls ! Welcome to My world. Leave me a nice speak at my cbox ^^ Feel free to navigate around here :)
Mood : I'm Bored -.-
Status : Sentiasa mengingati Allah :)

Simple words ♥


Ahlan wasahlan ya akhi, ya ukhti
Bile da masuk blog cahaya, pandai lah tinggal tapak kaki korg kat cni ye.. :)
Kalau nk komen, ade kat belah kanan ats entry cahaya tuh, rjin2 lah mengomen
If nk kenal cahaya, tekan kat petak about kat ats skali tu. ngee
Moga2 kalian hepi2 yep

My viewer ♥
Have a nice day

*curi2 intai cahaya*

Slide ceritera Cahaya
Ting tong


Chating here ♥
Leave your footprint here


Awesome people ♥
Thank for following me

Credits ♥

Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: cahaya izni