kisah hati,, :'(
Saturday, September 24, 2011 • 11:22 PM • 2 comments
Salam.. Bismillahirrahmanirrahim.. aku menaip blog ni dgn rse pnuh ksedihan dr hati ku yg sgt tulus.. Air mate akhirnye jtuh jua ktika mnulis kisah hatiku ini..

1st ly, nk cte dlu kjadian yg brlaku at kdai sy keje td... time tu wktu mghrib,sy n mmbe sy nk g slt mghrib. time nk g amek beg kt blakang, sy nmpk ade ayh kpde org yg pnah sy syg sgt2 dlu.. die ayh akk angkat sy! huhu.. siyes mule2 sy rse sgan nk tnjuk mke, so sy amek kputusan nk g slt dlu..

pd mule nye sy ingtkan, after slt tuh, da xde la ayh akk sy ni. rpe2 nye ade lg. gaye die mcm tgah cri bku.. so, sy dgn rse niat ingin mnegur org tua yg pnah b'budi kt sy suatu mse lu, nk pergi ke arh pk cik tu.. time otw nk prgi ke arh pk cik tu, sy t'kjut n lgkah sy trus trhenti n automatik bdn sy pusing ke blkg smule stelah sy sedari ade kelibat 2org hmbe Allah yg sy sgt kenali menuju ke arh pk cik tu.. org tu adelah akk angkt sy sniri n adk nya.. hnye Tuhan je tau prasaan sy time tuh,, siyes sy lgsg xb'sedia nk tnjuk mke sy kt die sbb sy rse sy da rndah dri sgt at die.. so, sy cpt2 lari ke blakang.. akk tmpt sy t'tnye2 npe, sy ckp ade org yg sy knl. huhu... Niat nk g tgur pk cik tu trus xjd n sdikit rse t'kilan sbb sy xtgur pk cik tu awl2..

Lpas dorg kuar dr kdai, sy trus g kt luar... n hati ni rse nk nangis skuat ati.. ttbe sayu je rse, t'pk npe sy ditakdirkan hdup dlm t'tnye2 dan sdiy je..?? sy nk org yg sy syg tau, yg sy xkan bnci dorg ape skalipun n ttap syg dorg dnia akhirat.. yg pnting doa utk mereka sntiase brsama sy.. sy mahukan mreka hdup bhgia..
Ya Allah, knpe syditakdirkan b'pisah dgn org yg sy syg dgn care yg tdk beik? knpe?? ya Allah, tngkan hati ku yg slme ni asyik mengingati mreka stiap detik yg aku lalui b'same mreka.. tenang kan hatiku.. aku malu n tnduk utk b'jmpe ngan mreka lg.. aku xsggup nk jmpe mreka lg sbb aku rse aku da byk wt slh kt mreka.. !!
Subhanallah.... sdiy nye!!!

sjak akhir2 ni plak shbat beik sy yg slme ni slalu cte2 ngan sy, msg2 sy da diamkan dri mcm akk angkat sy pnah wat kt sy dlu.. hati sy mule rse trsiksa lg. dr dlu smpai skang sy msih t'tnye2 npe sy di tkdirkan bgini.. klu sy pnah wt slp, sy mtk sgt dorg gtau ksilapan sy.. tp tolong sgt2 jgn siksa sy cmni. sy t'seksa sbb byk prsoalan dlm hdup sy.. sy xpnah lupe knangan sy ngan mereka.. jika sy pernah syg org tu,, smpai ble2 sy ttap akn syg org tu..

skang org ksyangan sy nk g blaja uitm perlis.. God blessed u dear,, blaja beik2, moga kamu dpt cpai cte2 kamu slme ni.. Ana ttap prcaye kt anta wlau ape pun.. cme mgkn sdkit sdiy sbb rse riso t anta blaja t, ati da brubah.. tp ana ttap ingat kate2 anta yg anta sdg rse saat bhgia kte akn tbe ble ijabkabul nti.. kjarlah impian anta dlu, jgn pk lg sal ana.. Ana kt cni ttap doakan anta.. thanx sbb anta xpnah halang ana b'gaul dgn sape2 ats kpercyaan yg anta bg kt ana.. ana sntiase ingt '' hati ana utk anta, hati anta utk ana''.. thnx sbb sntiase skong ana.. slamat jln utk anta ye.. maattaufiq wannajah..

akhir skali,, Ya Allah, jika ditkdirkan mati aku bole mmbuatkan org2 ksygan aku bhgia dan tng, Kau matikan lah aku dlm iman Mu. Kebahagiaan mereka adlah kbhagiaan sy utk slame nye.. amiin...



insan yg menyayangi mereka
dunia akhirat,,



OLDNEW
This owner ♥
Thank for coming


Welcome


Bounjour Alls ! Welcome to My world. Leave me a nice speak at my cbox ^^ Feel free to navigate around here :)
Mood : I'm Bored -.-
Status : Sentiasa mengingati Allah :)

Simple words ♥


Ahlan wasahlan ya akhi, ya ukhti
Bile da masuk blog cahaya, pandai lah tinggal tapak kaki korg kat cni ye.. :)
Kalau nk komen, ade kat belah kanan ats entry cahaya tuh, rjin2 lah mengomen
If nk kenal cahaya, tekan kat petak about kat ats skali tu. ngee
Moga2 kalian hepi2 yep

My viewer ♥
Have a nice day

*curi2 intai cahaya*

Slide ceritera Cahaya
Ting tong


Chating here ♥
Leave your footprint here


Awesome people ♥
Thank for following me

Credits ♥

Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: cahaya izni