rezeki sy ;)
Wednesday, September 28, 2011 • 3:26 AM • 0 comments
Assalamualaikum.... hehe,

syukur alhmdulillah ku pnjatkan. arini,ku punye cerite.. crite ku b'tjuk rzeki sy.. heheh..
siyes mang epi, tp xmo epi sgt t dpt sdiy plak. sy da dpt KERJA BARU!! ngeh2,, keje yg sy ckp bos dtg intrview sy kt mall tu.. ble kte dgr cm xcye an? tp tu la hakikat nye.. mgkn da mang rzeki la kot..



alkisah nye, pg td mama sy yg prgi tman sy g kt tmpt keje tu.. niat sy nk g tgk je la dlu an. then, ble smpai ofis tu, bos nk kuar sbb de meeting kt luar.. bos ckp2 ngan mama dlu b4 die g. n lpas tu, ktorg msuk ofis tu jmpe akk kerani kt ctu.. hehe. sy kan jnis yg byk tnye jgk. so, mcm2 la sy tnye akk tu.. tmbahan lg mama sy ade skali, lg la brani utk sy b'tnye. haha..



Alhmdulillah, akk tu sgt beik dan dr segi p'ckapan akk tu, bos sy nih mang sgt beik. bos tu rpe nye bos kedua sy.. bos yg 1st jrg dk ofis sbb bos 1st tu, kontrktor. company ni xmaju sgt tp kate bos i.Allah akn maju. hehe,, akak tu ckp, bos2 skalian xmain rasuah, sbb tu mcm dorg susa sket nk dpt projek. skang dorg ngah tggu kelulusan projek at gua musang utk bt wiper kete n byk lg produk len yg b'kaitan ngan kelapa sawit.. bank blum luluskan lg,, in progress..



ok, lpas je mama sy ckp2 kjap, mama sy pn nk blik da sbb die keje. sblm g ngan sy, mama sy da keje kul8 td pastu kul9 sy kol ckp da siap. After mama sy blik, akk tu cte la serba sket keje yg akn sy buat t. siyes mang xsusa n xbebankan sy pn.. nti sy sorg2 je at ofis tu,, byk gk la tggungjwb sy kt ofis tu.. bak kate akk tu, ibarat ofis ni kite yg pnye sbb bos bg kprcyaan kt kte. bos slalu xlekat kt pjbt, dorg ade keje luar.. pasni akk tu da nk kuar, sy pgganti akk tu.. klu xde keje, sy bole men fb, n mcm2 lg. sgt best!! nk tdo pn bole.. hahaha.. tp keje kne siap la.. tp keje at ctu xbyk pun cume mgkn mule2 msuk t, sy nk bt akaun dlm system sbb akk tu da tggal lme da. dr bln6 lg die xwat sbb die ade kekompiusan sket.. tp xslhkan die sbb mang adat la klu xphm, xtau nk tnye sape.. akk tu xde mmbe nk tnye psal ubs tu.. t sy bole tnye mmbe2 sy.. hehe,



dlm ptg tu, bos blik ofis n bos pggil sy.. die bg srt twaran keje n die suh sign. kate nye die simple je.. jgn tkut utk b'tnye.. if de pape nk tnye , tnye je. die ok.. mcm akk tu ckp la, bos ni xpnh mrh pun. sket pn xpnah tggikan suare.. akk tu nk brenti sbb die dpt keje mcm tu gk tp kt sne mybe byk keje sket n gji pn lumayan.. akk tu t'pkse la trime keje at sne sbb die ckp die nk kawin da.. nk kmpul duit sket2 nk bli kete b4 kawen.. akk tu ckp, brt ati gk nk tggal ofis tu sbb die selesa dk pjbt tu.. sy tgk pn, mang sgt slesa. ats meja tu, smua fcilities ade.. komputer, streamyx,fon n printer.. msin ptostat yg bsor gedabak tu je kt blek len. haha,.. klu nk gyut pn, bos xmrh.. tp xkan nk gyut skmo an, agk2 la an.. sy xnk amek ksempatan di ats kebaikan bos tu,, xkan2! pndai2 la sy kwal nye..



ha!! sy da ade mmbe nk g mkn tgahari same2.. hehe,, akk tu knlkan sy ngan mmbe die. akak elly nme mmbe die.. akk elly tu bru je kawen.. tp akk elly tu xde mmbe jgk kt ofis. die sorg je pompuan at ofis die. yg len smua laki.. so, t klu nk mam tgahari sy bole la kuar ngan kak elly n klu boring2 sy bole gyut ngan k.elly tu.. dan klu sy nk g byr bill pape pn, sy bole ajk k.elly tu tman sy.. xsbar jgk rse nk keje kt ctu tp sdiy jgk nk tggal SMO tu.huhu.. ntah la. tp parenz sy da izinkan sy keje at company ni.. hehe ;)



sy akn mule keje kt company tu, ahad ni.. khamis ni sy g kjp kt ofis tu sbb nk g blaja byr bil2 yg ade ngan k.lini.. hehe,, kul12 sy kene grk ke SMO utk keje mlm..pnt tu mang pnt, tp skali skale. hehe.. ari khamis ni je pn.. bos sy ucapkan '' SELAMAT DTG KE OFIS KAMI, NURUL'' hehe, c.cahaya dgn hati yg tulus m'bls '' tq incek'' cmtu le.. hee,, k, mau tdo lu la.. as slm..


p/s:  kwn2 tlg doakan sy keje kt ctu beik2 ye,, tq!!



sy yg mensyukuri nkmatNya,

OLDNEW
This owner ♥
Thank for coming


Welcome


Bounjour Alls ! Welcome to My world. Leave me a nice speak at my cbox ^^ Feel free to navigate around here :)
Mood : I'm Bored -.-
Status : Sentiasa mengingati Allah :)

Simple words ♥


Ahlan wasahlan ya akhi, ya ukhti
Bile da masuk blog cahaya, pandai lah tinggal tapak kaki korg kat cni ye.. :)
Kalau nk komen, ade kat belah kanan ats entry cahaya tuh, rjin2 lah mengomen
If nk kenal cahaya, tekan kat petak about kat ats skali tu. ngee
Moga2 kalian hepi2 yep

My viewer ♥
Have a nice day

*curi2 intai cahaya*

Slide ceritera Cahaya
Ting tong


Chating here ♥
Leave your footprint here


Awesome people ♥
Thank for following me

Credits ♥

Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: cahaya izni