Bersyukur
Thursday, March 21, 2013 • 3:45 PM • 0 comments
Salam.. Kalian sehat? Emm.. cahaya sejak akhir2 ni skt belakang la. Huhu.. Kuat sgt bace novel :P
Hahaha.. opsss.. over plak gelak. Actly xde kaitan ngan novel pun. Cahaya mmg da lame rase skt belakang ni, tp cahaya cm biase la, mls nak jmpe doct. Bg cahaya, selagi bole thn, tahan je lah kan? Ngee... Da lame da cahaya sakit belakang nih, sbb tu bila tido je atas simen ke, kayu ke,(i mean tido atas lantai la), mmg cahaya akan sakit. Huhhu.. Tapi kdg2 cahaya akan lapik la bantal ke ape kat blakang bg tahan sket sakit tu.. Ha.. Teruk kan? Tapi tu lah. Xpe2, cahaya redha! Ecece.. 

Eh, mcm da terkeluar dr topik da ni cahaya ni.. Actly cahaya nak cakap pasal bersyukur. Saje2 rase nk bg nasihat untuk sahabat2 sekalian. Hehehe.. Bole x?

Cahaya memang suke dengan ayat bersyukur nih. Ok, bagi cahaya, ape2 je kite buat, kita dapat musibah ke ape ke, cahaya harap sgt kite ade rase bersyukur. Jgn sesekali kite rase merungut dengan ape yang kite dapat. Xnafi, kdg2 ade je syaitan yg datang hasut ckp mcm2 kan? Tp kite kne ingat Allah selalu. Mmg kite kdg2 rse mcm mcm down, tp ingt, Allah xsuke kpd org yang bersikap putus asa tanpa berusaha.. 


~ Apabila kita redha atas sesuatu yang mengecewakan hati kita, maka percayalah Allah akan menggantikan kekecewaan itu dengan sesuatu yang tidak dijangka..~


Firman Allah dalam surah Ibrahim ayat ke-7 : "Demi sesungguhnya ! jika kamu bersyukur, nescaya aku akan tambahi nikmatKu kepadamu. Dan demi sesungguhnya jika kamu kufur ingkar, sesungguhnya azabku amatlah keras "


~ Janganlah kamu berpatah harapan anadai tertundanya pemberian setelah berkali-kali kamu memanjatkan permohonan. Allah menjaminpengabulan doa sesuai dengan ape yang DIA pilih & pada saat yang DIA kehendaki, bukan pada waktu yang kamu ingini..~











Cahaya suka nyanyi lagu ni bile cahaya excited nak bersyukur! jom2 ikut cahaya sekali! :D




Insan yg daif, 
 

OLDNEW
This owner ♥
Thank for coming


Welcome


Bounjour Alls ! Welcome to My world. Leave me a nice speak at my cbox ^^ Feel free to navigate around here :)
Mood : I'm Bored -.-
Status : Sentiasa mengingati Allah :)

Simple words ♥


Ahlan wasahlan ya akhi, ya ukhti
Bile da masuk blog cahaya, pandai lah tinggal tapak kaki korg kat cni ye.. :)
Kalau nk komen, ade kat belah kanan ats entry cahaya tuh, rjin2 lah mengomen
If nk kenal cahaya, tekan kat petak about kat ats skali tu. ngee
Moga2 kalian hepi2 yep

My viewer ♥
Have a nice day

*curi2 intai cahaya*

Slide ceritera Cahaya
Ting tong


Chating here ♥
Leave your footprint here


Awesome people ♥
Thank for following me

Credits ♥

Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: cahaya izni