Perempuan Lindungan Kaabah
Tuesday, March 19, 2013 • 2:32 PM • 0 comments

Salam cinta!



Mak Aih, cinta2 la plak cahaya ni. hihi.. Xde la, i mean cinta pada Ilahi kita la kan?
Xyah nk bercinta sgt la cahaya..

Ha.. korang nampak x tajuk kat atas tuh? Korang tau x ape die??
Gempak jgk tajuk die kan? wah! dengar tuh pun mcm wah wah! kan kan?
Laki mane la xmo perempuan lindungan kaabah kan? acecece..
Bkn cahaya tahu? cahaya mane layak, tp keinginan  utk dpt title tuh msti nk kan?

Eh2, pnjang plak cahaya bg hint nih. Actly, ni tajuk novel tahu?
Ditulis oleh Hana Ilhami. Ok, seperti sedia maklum.. err.. skema plak ayat ni.
Sbenarnya, cahaya bkn la jenis yg suke bace novel tahu?
Tp sejak akhir2 ni utk mem'bz' kan dri, cahaya pun rse baik cahaya luangkan mase dgn bace novel.
So, novel ini bkn novel cahaya,. Cahaya ni kedekut sket nk kuarkan duit utk bnde yg cahaya xbrpe interest mane. kikiki..


Jadi, cahaya pinjam dgn adk junior kolej cahaya dulu.
Cahaya mintak novel bertajuk SEBELUM AKU BERNIKAH, tp die cakap die da bg hadiah kat org.
So, xdpt la cahaya nk bace novel tuh.
Die pun offer la novel PEREMPUAN LINDUNGAN KAABAH ni. Die cakap best sgt2.
Gaya die ckp tuh mcm best jee. So, ttbe smlm die ckp nk jmpe cahaya smbil2 nk bg novel ni kat cahaya. Tp pg semalam die dtg bg kat ofis cahaya, segan plk cahaya. 
Sebab cahaya mintak pinjam, tp die plk dtg ofis g anta kat cahaya. Adeh!! Segan segan segan!!
Ha, mase die bg novel tuh, terkejut banget cahaya tgk. Tebal nye!!!!
Cahaya ckp cmtu kat mmbe, pastu die gelak. cahaya pun ckp "Bole x kalau awk je cte kat k.izni jln cerita die? hehehehe"
Die cakap, "xnak2! akak kene bace jgk. bace la kak..."
Ok, terpkse la cahaya bace. Huhu..
Pastu, cahaya ajak die kuar ptg tuh, tp die ade keje. Sob2..


Xpe, khamis ni kitorang da decide nk jmpe kat Stadium Muhammad ke VI. Ngee..
Sweet x kami? ;)  Perempuan dgn perempuan lah kne sweet2. hehe.

Ok, cahaya malas nk panjang2 cte sgt.Yang cahaya bole cakap, cte die psal seorang wanita yg bekerja sebagai ustazah di sekolah arab. Dia sgt solehah, ank yatim piatu, dijaga oleh seorang datin. Datin tuh ade ank laki name Fareez. Datin tuh juga jaga ank sedara die (Amir) dr kecil yg kematian mak ayah.
Amir nih plak nk kan wanita tuh dalam diam. Anak datin xmo pun wanita tuh tp dipakse kawen oleh datin sbb datin berkenan kat Hanan tuh. Kebetulan Hanan baru saja dilamar oleh sorang laki berketurunan China, Alex name nye. Alex tuh blaja knal Islam dr Hanan. N Alex lamar Hanan melalui YM. Awesome kan? Hiihihi.. Tp tu lah.. cahaya xhabis bace lagi. hihi..

Ok, take care semua!! Wassalam ~~


 **Hihi.. Sempat lagi amek gambar.


 

 Bakal isteri solehah, :P


OLDNEW
This owner ♥
Thank for coming


Welcome


Bounjour Alls ! Welcome to My world. Leave me a nice speak at my cbox ^^ Feel free to navigate around here :)
Mood : I'm Bored -.-
Status : Sentiasa mengingati Allah :)

Simple words ♥


Ahlan wasahlan ya akhi, ya ukhti
Bile da masuk blog cahaya, pandai lah tinggal tapak kaki korg kat cni ye.. :)
Kalau nk komen, ade kat belah kanan ats entry cahaya tuh, rjin2 lah mengomen
If nk kenal cahaya, tekan kat petak about kat ats skali tu. ngee
Moga2 kalian hepi2 yep

My viewer ♥
Have a nice day

*curi2 intai cahaya*

Slide ceritera Cahaya
Ting tong


Chating here ♥
Leave your footprint here


Awesome people ♥
Thank for following me

Credits ♥

Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: cahaya izni