Enough, cahaya!
Friday, April 12, 2013 • 6:42 AM • 3 comments



 Salam.. Hye olss..

Ha, ni kire 1st time lah kot cahaya tls belog ni pg2 buta. Ngee.. After subuhan.
Cahaya bgun awl lg, tp byk plak cahaya menungkan. so, ttbe tringat belog cahaya yg xseberapa ni. Hihi.. Ok, now start!

Enough cahaya!! enough! enough! enough!
Enough 4 what! 4 everything u did dat make anyone make trouble bcz of u..!!!!!!!!!!!!!!
yup, cahaya pun bru sdar yg cahaya da byk buat org terasa, sediy, hampa dgn sikap cahaya selama ni. Siyesly, cahaya baru sedar!! n cahaya rase kesal yg amat2!!
Subhanallah, knpe cahaya? kenapa u did it?
Sbb cahaya sniri xtau knpe.. Subhanallah.. Sdiy nye bukan kepalang lah kan?
Tp ape bole buat, cahaya have to improve cahaya punye attitude. Bile pk2, cahaya perlu jd mcm Nurul Izni yg dulu?
eRR,,, mcm mane ?? Ok, dulu cahaya bkn knl sape2, cahaya kosong! yes, sgt kosong! Xbrpe nk ade ksh syg sgt la, cahaya more kpd menyendiri. Smpai selalu org ckp cahaya "SEDO". wat's dat? It's mean mcm selambe, mcm jnis xhiraukan sape2.. hmm.. mmg selalu org ckp gtu. Tp di sbb kan cahaya jenis mmg xhiraukan sape2, xbergaul sgt dgn org, cahaya mcm xde hati mane la bile org ckp mcm tu. Yup, cahaya teringin sgt nk jd mcm dulu. N u know wat? Ada something yg cahaya ingt smpai sekarang, ade lah dulu org kesayangan cahaya, die cube buat cahaya rase cemburu dgn menceritakan itu dan ini ttg die dgn insan lain. Ha, u kknow, ape reaksi cahaya? Cahaya hepi tahu? haha. Cahaya siap support bagai. Lastly org tu give up.Die ckp ape tau? "Izni xjeles ke? "
Mase tu, cahaya mcm blur2 tau. "hah, jeles? mcm mne jeles tu?" Dia gelak, n die agkrse sentap sket. Niat die nk uji kejelesan cahaya n nk uji syg cahaya kat die, tp len plk jd nye. Mule2, die nk merajuk, cahaya pun ckp "ok :)" Cahaya siap nk letak fon da. Die pun ckp "Eh, izni ni btul2 ke? ", "yup, btul la. da ckp xnk ckp da. " Hahaha.. "Die pun ckp "Bole x klau izni ni jgn mcm ni? Kenapa izni xde sikap jeles? Org buat mcm ni sbb nk tau izni jeles ke x, tp izni mcm tu je. " Cahaya pun ckp, "ok, bgtau la mcm mane nk jeles? " Ha.. sweet x cahaya? Mase tuh cahaya mmg syg gle kat die, so, nk ikut je la kate die. Sbb bg cahaya, mmg cahaya xtau ape itu jeles. Last2, die explen. Cahaya pun ckp, nti nk cube.. Hahaha.. Bile ingt kesah tu, cahaya rse mcm ntah ape2 ntah. Siyesly, rse xde org pun buat mcm tu. 

Lepas da biase wjud prasaan jeles tuh, hah! amek kau! dri sniri rse tnsion. cahaya tension sbb perasaan jeles tuh mcm byk skitkan ati cahaya. Ok, da moral of the story, cahaya sbnrnye bkn nk mcm tu sgt. Tp cahaya nk duk diam2 je la. Cahaya mls pk pape da. Cahaya harap, bile da perangai cahaya berubah nti, cahaya xsdiy2 da. Even xdpt ksh syg manusia,xkesah la sape. Fmily ke, kwn2 ke, ape2 ke, cahaya cube utk hepi dgn ksh syg dri sniri dan jgk Allah dan Rasul. Mudah2an. Dulu mgkin la cahaya byk menagih ksh syg org lain sbb byk fktor lah kan., so, skang ni ape kate cahaya ubah diri cahaya. Bizikan dri cahaya dgn tdo, men game dan 4 sure lah beramal kpd Nya. 

Cahaya xxnk da skitkan ati sape2. Cahaya pun da xde ape da. Xperlu la cahaya nk pk ape lg. Wah, ayt nk sdiy. xyah poyo sgt lah cahaya. Allah ada. Luah je kat Allah, kat manusia mmg ade feedback tp kdg2 org len pn bz dgn keje masing2. so, Keep it up, cahaya!! Ha.. Take care semua. Cahaya undur dri dulu ye. Klau ade rezeki lg, cahaya cte lah pape. Skang ni cahaya nk men game plak. Lgpun, pg ni cahaya dpt jemputan mjlis kesyukuran bby bru lahir. Pastu mlm ni ade mjlis slt hajat plak kat umah akak lain. hihi.. Ok lah, Wassalam. 





Insan yang daif,
 

OLDNEW
This owner ♥
Thank for coming


Welcome


Bounjour Alls ! Welcome to My world. Leave me a nice speak at my cbox ^^ Feel free to navigate around here :)
Mood : I'm Bored -.-
Status : Sentiasa mengingati Allah :)

Simple words ♥


Ahlan wasahlan ya akhi, ya ukhti
Bile da masuk blog cahaya, pandai lah tinggal tapak kaki korg kat cni ye.. :)
Kalau nk komen, ade kat belah kanan ats entry cahaya tuh, rjin2 lah mengomen
If nk kenal cahaya, tekan kat petak about kat ats skali tu. ngee
Moga2 kalian hepi2 yep

My viewer ♥
Have a nice day

*curi2 intai cahaya*

Slide ceritera Cahaya
Ting tong


Chating here ♥
Leave your footprint here


Awesome people ♥
Thank for following me

Credits ♥

Basecode:Masterly Elmo
Template:Izyanyancinnamon
Other help:B L O G S K I N
Best View:Google Mozilla
Owner blog: cahaya izni